Monday, 28 March 2011

syifa n new friends....

...last sunday when we visited her, she complained about her friends...I told her , in this world we have to make a lot of friends, not necessarily one or two best friends or really closed friends...sometimes we cannot wait for someone else to do things that we really want to do...i told her how was I during secondary, matriculation, university  and working days.....I always alone to proceed with the necessary things which i need to rush....of course we need friends to talk, share the tears and joy and lot of other things wonderfully  done with friends.....to  certain things, we do not need them....we need to be alone...

Friday, 4 March 2011

zakat....

...pagi 28/3 kami tidor mati,w/p aku tidur jam 10.30, suami jam 1100, 2 miss call di hset aku, suami dan talifon rumah entah berapa kali....6.30 pagi, dengar suara jiran, aku baru habis mandi jer, buka pintu, nyorok (sbb berkemban) belakang pintu, jiran bg tau ada orang masuk...suruh tengok apa yang hilang, jerit kat suami  baru dia berlari turun....nasib baik dia tak gi sekolah ada mssj golf...
...cermin tingkap kereta dipecahkan, dash board terbuka, compartment tempat letak tgn kat tengah tu pun terbuka....2 malam aku fobia tak boleh tidur....takut orang tu berani datang lagi.....thank god hanya cermin yang pecah dan  3 glove golf , t,and duit rm 10 jer yang lesap....