Tuesday, 4 September 2012

DIA lagi!^&%$#@*&$#@

.....TODAY  is the day, where last week, early in the morning, i burst out my anger towards someone who really speaks without thinking.....i do hate people who only know to command and threaten us if we do not do his/her jobs.....A boss is the one who does the biggest amount of works , who puts himself in everyone shoe, who really goes to our level, SIT AND STAND TOGETHER and knows what s happening, not just ordering , commanding, threatening AND HUMILIATING US!!!! I really hate a leader who works unprofesionally, emotionally, telling and preaching as seem as he/she knows all and never lend his/her ears when we talk.....before we could say anything ; the judgement is DONE emotionally and full of revenge;.....please I beg those who are really ambitious and want to be leaders, look fr the strength among your workers, DO NOT SEARCH THE WEAKNESSES.....guide him or her wisely to overcome the weakness and use his/her strength for the goal/success of yr institution/organization  .......sedih, bila dihukum dgr berbagai tuduhan dan hinaan......sabar ye!!

Saturday, 21 July 2012

ramadhan 2012

....ramadahan datang lagi.......first in my life cuba mewujudkan rasa syukur sbb bertemu lg , sebelum ni tak kisah pun,rejab ke, syaaban ke atau ramadhan...dan first time juga memberitahu diri sendiri, ramadhan tahun ni tak nak sebok2 kan hal lain, baju, langsir, kemas rumah, dah cuba buat sikit2 seawal rejab....belajar buat kuih raya juga di bulan syaaban, ramadhan biarlah dipenuhi dgn perkara yg lebih berfaedah, syukur pd usia 46 tahun ini, dah terasa rugi sbb sebelum ni spent ramadhan meaninglessly.....syukur padaMu , masih tidak terlambat mengajar diri.
Ya Rabbi, moga inilah jawapan doa kpd MU di tmpat2 mustajab doa di tanah suci mac 2010 lalu...jua pengajaran2 yg kau tunjukkan semasa di sana , tidak ternilai rasa insaf untuk merubah diri....Jua doa di raudah Mu, semoga dapat merasa cinta terhadap junjungan yang mulia, yang sebelum ini hanya disebut semasa musim maulud, AKU TERKESIMA, sungguh aku bersyukur, tidak jemu2 berdoa agar diri ini meletakkan tugas mentauhidkan Mu di tempat Teratas.....Senang diucap dari dibuat, AKU MALU, pd diri, pd anak, pd murid2ku dan pd semua.....
  -semoga  ramadhan tahun ini lebih memberi makna dan lebih amalan baiknya....Aminnnn!

Tuesday, 12 June 2012

.....syifa's syndrome

...last sunday, we were sending her back to her hostel (as usual).......we are sicked of her, tinggal itu,tingggal ini...so i reminded her, buat CHECKLIST, babah dia lak kata; susah amat, lambak jer barang2 tu depan mata, senang nampak apa yang kurang.... (TOK MAK also says the same<BUAT CHECKLIST!, AS dah  banyak kes,,..)
          we plan to drop at her atuk mak n abah s house, when we reached sedenak, alamak" baju tinggal!!"BOth of us , babah n me, just kept quiet.....dlm hati ;aku dah berkata2" SORRY, WE WONT PATAH BALIK!PANDAI2 LE KO SETTLEKAN MASALAHNI....AKU tanya lagi, baju apa, sekolah ke, dia kata semua, baju2 sek, prep yang dah siap bergosok, dia juga yg gosok, di mana tinggal, aku tanya lg,     " gantung kat divider......??????!!!!!!mcm,2perasaan ader  
         aku pelik!!td, ada budak naik 4 by 4 seb kita orang kat highway tebrau; dia dengan selambe '  ha ha baru nak balik gak' aku tanya mana awk tau, tuuu tengok baju sek dia bergantung....masa tu DIA TAK PERASAN KE BAJU SEKOLAH DIA TAK DER GANTUNG!!!
         sampai jek bandr k, terus cari baju sek, since sunday most of the shops were closed; kalau ade pun baju putih; dia tak pakai putihhhh....hati sakit, sedih, tak tau nak ckp apa lg; BENDA yang kita org tak nak sgt JADIK jadi LAGI.....call tok mak, tanya kedai ygada jual baju sek, abah lak kata . balik je rumah dulu...ANGIN SATU BADAN.... pegi satu kedai, ada tudung jek, dia tak nak, nak yg CANGGIH punya; masa tu sabar lg, dlm saat2 mcm ni pun nak memilih...amik jer
         aku meletup masa kat umah, geram amik wuduk , solat, mintak Allah beri petunjuk...alhamdulillah teringat ustzah laili, dr smkpw yg dah balik kluang.....dia soh pegi nan yuang...kalau tak bAru carik kat mall.. alhamdulillah semua ada duit lagiRM140.....abah yg drive, bebel2 juga, tapi bab tanggungjawab abh memang aku sgt respect, dia atas katil, menangis...akibat kena penangan aku, babah dia, tok mak n tok abah, mak mengeluh juga sbb dia x ikut, takut tak padan....rupa2nya dia bgt tau mak , ada baju dlm stor yg ditinggal pelajar yg dah habis skolah....apasal x ckp ngan mak dia ni....sanggup ke nak pakai baju yg tah dah jadi comforter tikus/lipas dsbnya!@!@!@
    Ya allah aku tgh carik penyelesaian ni...nak kasik makan kismis minda ke, coklat minda ke...TOLONG!!

Tuesday, 29 May 2012

home sweet home.....

...time runs fast, its mid sem break...we plan to go back as in march break syifa n me joined unit beruniform camping organised by the smkpw scout.....i ve planted 5 pots of roses as mum wished, bought her supplements, tampal kaki and others that she wants, we couldnt go back earlier as both of us involved with the remedial class; We put syifa in the pmr class though she is only form 2 , at least she does study during the holiday, her remarks; best for the bm class, mengantuk fr the maths class(i wonder, pn suhaibah is the best maths teacher in our school....she said all she has done in her school, and today is english; done by our best english teacher pn geetha... she s still sleeping; i got mad, the father has been shouting to wake her up, well;to reduce and sooth the anger might as well i update this blog! 
I ned to stop. just to say , i cant wait to see my lovely and beloved mum and my wonderful dad!I M COMING HOME;  ......apam beras in daun pisang, putu beras/pulut perak, laksa kuala, cendol kuala; HU,HU, Hu...wait , im coming to you.....

Friday, 6 April 2012

....so sorrry mum!

....it has been one month since i promise to send mum her supplements, yet till today, i can-t make it!! actually i ve separated those thing during the march break, and know i forgot where i put them,  i just need to add KOrdels but i was really busy with the school schedules, mak jgn merajuk, i m really ashamed of myself...this morning i plan to buy the supp yet, too lazy to go out ....sambil basuh kain n kemas rumah, i down load songs which abah wants.....
........haiiya, y so LAZY!! Oh rain rain please go away, too many laundry to be done, yg kat luar pun banyak...sempat la kering!!!

Friday, 30 March 2012

....beautiful chemistry!!!

.......as a chemistry teacher who loves chemistry so much, i cant stop relating it to anything !!!When i do that, my students will say..... dah mula dah, even during netball practise, ...what else in the chemistry lesson!! I use to tell them , how colourful the world will be if, oxygen, nitrogen carbon dioxide have  colours...
They, (previous) just "hentam" when they are asked about the colour of the gases....Imagine, our KENTUT comes out with colour, how embarassed the sikentut WILL BE!! again if O2 n CO2 are coloured, then it will be easy to know if the person is still alive or already transfer to another world...,. There MUST Be unknown reason why God makes them colourless....Dear kids now , enough if u know NO2 is brown n chlorine which is used to kill the bacteria in water is yellowish green   , the SO2 has no colour , but it has the rotten egg smell, this gas makes u headache when acid rain falls on your head( acid rain has H2SO4 that comes from SO2 and H2CO3 that comes fr CO2)....  these are the products when they react with water.
         When i stayed in BBU the ph of the rain water is about 5, in 1990 s....i m scared now, it migth be worse!  Living in this remote area, im really sure , the rain is not an acid rain....talking about acid, i still remember the incident in kl area , where insane people splash acid to innocent people. A TIP THAT INsya Allah will help keep 1 kilo of salt (solid/granules) in your transport....water will make the acidity worse, as tap water is acidic too, salt is neutral, ph of salt is 7 ....although the pain will be unbearable but insyaAllah it will stop the acid from burning the inner layer....saline water  should be neutral, ph=7, u can dissolve it in saline water  n keep it in your transport....Now i havent heard about this incident anymore...Thanks to our new ketua Polis Negara, hes doing his job really WELL!!......need to stop , to prepare dinner....
   suddenly it comes to my mind, zam-zam water may be the best to treat this victim...as they are full of minerals which can react with the acid to form salt! i need to experiment these, YES!!suzi gave me some n i can try....

Wednesday, 28 March 2012

life n struggle

........sometimes we feel, we are alone doing a required job, though  there are a lot of people around us, THEY DID HELP but in their own way, is it we, ourselves to be blamed??.....we tried to do it as good as we are capable of, n when   the result are   rewarding , we seem so happy, THANK ALLAH.......but no one notice, we feel sad.....at this point tell yourself, Allah knows what u ve been doing, betulkan balik niat, kerana Allah kah atau sanjungan manusia, and for teachers, remember, our most important customer are our students, so they are the  most correct person who deserved the rewards!!!
.........sometimes we do feel , we are always asked to do something which is not meant for us, we do it after it is halfway done/ or not at all by that particular person, we got the barking, anger from the high post people n when again the reward is  wonderful, people will point to the first person, it seems that, what we have done are not done by us at all.....AGAIN GO back to our niat, kerana Allah kah atau sanjungan/pujian manusia,
THANK ALLH FOR GIVING ME WONDERFUL MUM N DAD, WHO ALWAYS ACCOMPANY ME IN THIS UNPREDICTABLE JOURNEY.....ALHAMDULILLAH!!!

Thursday, 23 February 2012

wanti, bid farewell gathering

....today, almost everyone of us(ladies) cant stop the tears fr falling on our cheeks  when wanti gave her farewell speech......the part, sekolah ini takkan jauh dari sekolah baru saya, setiap hari saya pasti melalui sekolah ini utk ke sekolah saya,  is the most touching part.... she even mentioned every class she teaches, name everyone of us n fortunately the students behave really well during the speech....
    may this friendship lasts forever, I love U  for being a jovial and wonderful teacher/ a good companion during our ups and downs......SAYONARA!!!!

Friday, 6 January 2012

...rindu menjadi tetamuMu

..apa yg dialami oleh suzi benar2 menggamit kerinduan ke sana....Semoga Allah memeberikan kekuatan kepada adik/sahabat ku ini Suzila. AMINNNNNNNN....


why do people make things miserable?

.....Allah fogive me, it is not a sigh but thing to ponder......there are so many people love to make things difficult/miserable.....Ya Allah kiranya ini memang ujianMU tabahkan hati ku, kuat kan semangatku, berikanlah fikiran yang paling bernas untuk menangani semua ini....
                 Ya Allah ampunkan diri ini kerana telah ,mengambil hak jiranku, menyakiti jiranku dan mungkin bermacam lagi yang tidak aku sedari.....Ya Allah tunjukkanlah kepadaku jalan2 utk menghampiri Mu, kiaranya mereka ini membantuku ke arah itu, tunjukkanlah dan mudahkanlah.....jika sebaliknya jauhkanlah......ku rasakan aku /kami telah berkorban banyak/binatang kesayanganku /  namun ; fahamkah mereka.....
                  ya Allah bantulah rakanku yang terlalu ingin menjadi tetamu Mu; visa, dan semua kelengkapan telah siap sedia...Cuma kerana seorang hambaMu yang jahil , telah menahan urusannya...aku doakan dia agar terpilih menjadi tetamu mu tahun ini/tak lama lagi....Amin, amin Ya Rabbal alamin....Dia seorang hambaMu yang patuh, seorang pekerja yang amanah, rajin, dan rasanya dia amat layak untuk menjadi tetamu mu....Di samping menemani insan teragung seorang anak; iaitu IBUnya.....untuk menunaikan UMRAH....Amin, Amin Ya rabbal Alamin....