Saturday, 21 July 2012

ramadhan 2012

....ramadahan datang lagi.......first in my life cuba mewujudkan rasa syukur sbb bertemu lg , sebelum ni tak kisah pun,rejab ke, syaaban ke atau ramadhan...dan first time juga memberitahu diri sendiri, ramadhan tahun ni tak nak sebok2 kan hal lain, baju, langsir, kemas rumah, dah cuba buat sikit2 seawal rejab....belajar buat kuih raya juga di bulan syaaban, ramadhan biarlah dipenuhi dgn perkara yg lebih berfaedah, syukur pd usia 46 tahun ini, dah terasa rugi sbb sebelum ni spent ramadhan meaninglessly.....syukur padaMu , masih tidak terlambat mengajar diri.
Ya Rabbi, moga inilah jawapan doa kpd MU di tmpat2 mustajab doa di tanah suci mac 2010 lalu...jua pengajaran2 yg kau tunjukkan semasa di sana , tidak ternilai rasa insaf untuk merubah diri....Jua doa di raudah Mu, semoga dapat merasa cinta terhadap junjungan yang mulia, yang sebelum ini hanya disebut semasa musim maulud, AKU TERKESIMA, sungguh aku bersyukur, tidak jemu2 berdoa agar diri ini meletakkan tugas mentauhidkan Mu di tempat Teratas.....Senang diucap dari dibuat, AKU MALU, pd diri, pd anak, pd murid2ku dan pd semua.....
  -semoga  ramadhan tahun ini lebih memberi makna dan lebih amalan baiknya....Aminnnn!

No comments:

Post a Comment