Sunday, 13 October 2013

post pmr

.....pantasnya masa berlalu, hari yg dinanti2 tiba jua, syifa balik rumah setelah sekian lama(cuti raya puasa) tu  dia tak balik rumah....kesian sgt kat dia, stress smpai demam2, rasanya dia lebih tenang di ting 1 dan 2 di Yale, naik ting 3 dia dimasukkan ke oxford( katanya cambridge dan oxford , 2 selected class). Itulah punca dia stress, bila duduk keles depan, expectation dari cikgu2 amat tinggi, ....the principal pressure the teachers and they pressure the students, SIAP kena SEPAK lagi bila PAI dpt 68. CIkgu sc pula siap beritahu, tak malu ke, mak awk dtg tiap minggu dpt result mcm ni?.....Dia demam akibat kena sepak .....Aku yg juga seorang guru amat terkesima, agaknya kalaulah guru2 ni mengajar di sek aku, cam ner lah agaknya??Sc dia pula asyik dpt 79 , satu markah je lg nak A, aku kenal Syifa , dia bukan jenis menghafal, aku yakin dia kan lebih cemerlang di Form 4 n 5 where all the concepts begin n not memorizing, Dari kecil dia sudah dididik dgn reasoning, as dia hanya akan ikut apa2 sahaja yang reasonnya betul n paling baik......anyway ibu doakan anak ibu yang satu ini menjadi harapan agama dan negara, cemerlang dunia dan akhirat, cantik akhlaknya di mata Pencipta dan makhluk!!! Amin ya Rabbal Alamain.....
       oooops sambung lagi,dia sanggup guna duit dia utk betulkan tali gitar ,isy isy, kalau dgn ibu  dia kan main kedekut.....

...ni la akibatnya kalau pandai beli gadget jer tapi tak reti nak jaga.....tgh buat experiment naper ada fugus dlm lens kamera????seperti kata Mr Right, dlm rumah ni tak der orag lain yang menjahanamkan barang , IBU AND SYIFA.......HU HU....


                                                       

dah , tak nak tension2 dah,.....Well,  THIS is the new addition to the family , nama manja, nowy or Snowy......and tara we have one more, Oligo
Adoiiiii, hilang Si siam Awang datang lak dua ekor ni......Bak kata Syifa, comeinya....suka tengok dia happy melayan budak 2 ekor nih....Well,have to stop nak cari kambing!!!!Surprise for the Aidil adha, hi3x Moga menjadi , setelah bangun jam 5 pagi mencari resepi2 nya anyway thanks tu raudah, ummikitchen dan banyak lagi blogger2 yang telah diexplore utk resepi2 ni.....